Hogyan vállasszunk jó költöztető céget?

Mik azok a szempontok, melyeket figyelembe kell vennünk, ha költöztető céget válsztunk?

Első körben kérdezzük meg családunkat, baráti körünket, hogy tudnak-e ajánlani olyan céget, amelyről már hallottak és a munkájuk kifogástalan? Mindenki ismertségében van olyan, aki már költözött, tehát így valamiféle információra mindenképpen szert tehetünk.  Az interneten is számtalan céget találhatunk. Nézzük meg, milyen a cég honlapja, mennyire barátságos, mennyire tájékoztató jellegű?! A korrekt tájékoztatás és az egyszerű, ám szakszerű weblap, valamint a referenciákkal való alátámasztás egy sikeres cég záloga lehet.
Előny, hogyha a költözető cég szakosodott egyféle költöztetésre. Bizalmatlanságot kelt, ha egymástól nagyon távoli szállítmányozási feladatokat is ellát. (Pl. ugyanúgy szállít bútorokat, de élő állatokat is)

Lényeges szempont, hogy a költöztető cégeknek megfelelően kialakított járműparkja legyen. Így kisebb tárgyak költöztetésekor nem szükséges igénybe venni nagyobb gépjárművet, ami költségesebb is. Jó, ha minden alkalomra van egy kiváló megoldás, amivel a tárgyakhoz legopotimálisabban illő járművel szállíták el az új helyre. A feketelistán is érdemes a cégeket leellőnirizni, nehogy véletlenül kellemetlenségben legyen részünk.

Amennyiben találtunk olyan cégeket, melyek megfelelőnek tűnnek, hívjuk fel, és érdeklődjünk a költöztetés menetéről. Ha  udvarias, szakszerű tájékoztással találkozunk, nyert ügyünk van.